Wednesday, February 14, 2018

GARAM BULUH (BAMBOO SALT) PREMIER DRINK aka GARAM BULUH MINUM 


Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink

Garam Buluh Minum Termurah 2018

Garam Buluh ( Bamboo Salt) Premier Drink aka Garam Buluh Minum 

 

Hari ni akak nak share info pasal garam buluh.. 
Ada dua jenis iaitu garam buluh minum dan garam buluh masak..
Biasanya pesakit-pesakit seperti strok, kencing manis, darah tinggi, migrain, dan pelbagai penyakit kritikal yang lain, memang kami syorkan ambil garam buluh minum ni, 1 sachet sehari. 

Sebelum tu, jom kita ketahui dengan lebih mendalam apa itu GARAM BULUH ni. 



Apa itu Garam Buluh Premier Cooking????

Hai- o Garam Buluh menggunakan garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih di bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. 

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. 

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yg diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia, seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 


Apakah bezanya GARAM BULUH dan GARAM BIASA? 

Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. 

Kebanyakan garam melalui proses kimia, kandungan natrium adalah tinggi, justeru itu, pengambilan dalm jangka masa panjang boleh mengakibatkan kemudaratan pada kesihatan. 

Bolehkan ibu mengandung dan kanak-kanak mengambil Garam Buluh?

Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu 1/4 hingga 1/2 bungkus. 

Bolehkan pesakit darah tinggi mengambil Garam Buluh? 

Boleh, kerana kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan. 


Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? 
Adakah ianya membahayakan badan manusia? 

Bau garam buluh adalah bauan semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia. 


Bolehkan garam makan seharian digantikan dengan Hai O Garam Buluh? 

Boleh, Hai O garam buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya. 


Keberkesanan Hai O Garam Buluh : 

* Menyingkirkan toksin dalam badan ( seperti logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas)
* Menguatkan peristalsis saluran usus
* Menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus
* Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan
* Menyelaras fungsi badan supaya sistem dapat beroperasi secara normal 
* Menyelaras keseimbangan PH badan 
* Mengembalikan susuk badan beralkali lemah
* Meningkatkan daya pemulihan badan


Cara Pengambilan Garam Buluh Premier Drink

Bancuhkan sebungkus Hai-O garam buluh (Bamboo Salt) premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah buahan. Kacau rata dan sedia untuk diminum. 





Di antara kelebihan Garam Buluh ni ialah dapat membantu menurangkan masalah seperti : 

- Gout
- Resdung
- Batu Karang  
- Selesema 
- Migrain 
- Masalah Tulang 
- Buasir 
- Kanser 
- Kejang Otot 
- Kebas-kebas 
- Sembelit 
- Menguruskan badan 
- Kencing Manis
- Darah Tinggi 
- Kolestrol Tinggi 
- Senggugut 
- Asthma 
- Masalah organ seperti jantung, hati, paru-paru, buah pinggang
Juga sesuai untuk rendaman kaki, anti penuaan, membersihkan darah dan fungsi detoks ( buang toksin) 






 
Harga sekotak Garam Buluh Premier Drinking hanya RM 158 (40 sachet)
Free postage!!!!

Nak lagi murah dengan harga jimat boleh whatapps akak cepat2 yer. 012-441-9184

Nak jadi agent/ pengedar Garam Buluh Premier Drinking pon boleh, cepat2 hubungi akak yer untuk akak daftarkan sebagai agent sah di kawasan yang berhampiran tempat tinggal anda. 

Call/Whatapps : 
012-4419184


Amacam?? Berminat tak?? Boleh terus call atau whatsapps akak yer. Akak tunggu korang yer. 

012-4419184

Wednesday, February 7, 2018

FAMILY VACATION 2018

Hai korang.. 
Selamat tengah hari. 

Dah makan ker korang arinih. Hakak nak update story pasal pergi bercuti haritu. Kira macam #throwback lah kan. Hehe.. Tak jauh pon, tapi boleh la sekadar nak luangkan masa dengan anak2 kan. 

Akak pegi Langkawi jer. Yelah, anak2 akak tu dah lama dok bagitau keinginan nak main pantainya. Jadi yang paling dekat pon Langkawi jalah. Tapi, memang best pon pegi sana, tak jemu walau selalu p kat situ. Hehe.. 

Akak stay di Hotel Langgura Baroon Langkawi. Harga untuk semalam RM162.20. Booking melalui  https://www.hotels.com jer. Itupon last minit punya booking. Nasib jugaklah ada yang kosongnya. Yelah kan, Langkawi kan memang ramai sangat pelancongnya, jadi was2 jugak lah kalau nak p esok, harini baru nak booking semua. 

Kereta pulak akak ambik Toyota Avanza. Sehari RM80. Okeylah kan, MPV kan. Mulanya kawan akak nak join pergi holiday sama, tapi terpaksa cancel last minute, so daripada booking VIVA awalnya kami cancel ambik AVANZA pulak. Last2 dorang cancel x jadi p pulak, jadinya kami staylah dgn AVANZA tu. ( Boleh jugaklah merasa naik MPV kat negeri orang) Hahaha.. 




Ni gambar kat atas feri. Naik feri pukul 12 tengah hari sebab check in hotel pukul 3 kan. So malas nak p awai2 kang payah pulak. Biasalh anak2 kecik kan. Hihi

Okey, sampai sana dalam pukul 1.30 then terus amik keta g makan dulu. Baru balik hotel. Anak sulong akak memang tak sabar sangat nak p main pantai, asyik sebut ajer lagi tak sampainya. Biasalah, budak2 kan. Hehe.. 

Petang lepas asar, we all terus keluar p pantai. Jom layan gambar2 kat sana. 


 Gambar sebelum terjun pantai. haha.




 Nampak dak ke'excitednya' anak2 akak nih. 


Ni pulak reaksi puteri akak, baru 9 bulan. Reaksi pertama bila main pasir. Haha.. takut2 ada. 

Memang main sungguh lah dorang nih. Dah dekat pukul 7, hujan pulak turun. Apalagi, cabut lah, balik mandi kat hotel. 

After maghrib pulak, we alls keluar p makan dekat Restoren SeaShell. Area Pantai Chenang jugaklah. Malas rasa nak kelur gi jauh2. Tapi kan, malam kat situ memang happening. Sentiasa ramai ja orang tau. 

Malam tu akak makan set talam nasi kukus ayam goreng. Ada pilihan ayam goreng, ayam gulai dan ayam sambal. Kambing dan Daging pon ada tau korang. Akak ambik ayam jer pasal anak2 memang suka ayam goreng. Macam UPIN IPIN jugak. Hihi.. Satu set untuk 2 orang makan RM 59.20 termasuk air. Okeylah kan sekali sekala.  TQ encik Suami sebab belanja. 😍😍😍


 Ni nasiknya. Korang patut try kalu pegi sini yer. 


Selfie jap sementara tunggu nasik sampai. Izzara dengan bunga di kepalanya. Hehe

Okeylah, lepas makan we all jalan2 kejap tepi pantai, then balik bilik tido. 

Esok paginya, anak2 dgn asben akak terus g main pantai. Yelah kan dah nak balik petang tu, so biar diorang main dulu. 



After that, balik bilik terus siap2 then pukul 11.30 checkout. P cari makan dulu lepastu beli coklat kat Haji Ismail Group. Kalau mai langkawi tak beli coklat memang tak sah la kan. Yang seronoknya anak2 lah kan, heaven rasa boleh beli coklat dorang. Haha..

Akak pon sama jer, rasa teruja gila bila tengok coklat bebanyak. rasa nak jer ambik semua. haha.. Over sangat kan..😁😃

Lepas shoping coklat terus p hantar kereta sewa then diorang hantar kami ke Jeti. Tiket balik pukul 3 petang. Saja balik awal untuk kurangkan sesak. Sebab kalau tunggu petang sangat ramai lah orang. Tak tahan nak berebut tuh. Haha.. apa ke hal nak berebut pulak kan. HiHI..

Alhamdulillah, pukul 5 petang selamat sampai kat rumah. Dah sampai rumah, mulalah aktiviti mengemas pulak. (walau malas kena buat jugak) haha.. 

Okeylah, tu jer akak nak cerita harini. Throwback kisah cuti tahun ni.Mana tau dapat membantu korang bila nak p sana nanti kan. 

Btw, kalau uals nak dapatkan produk2 SHOM, boleh terus wasap/msg/call akak yer. 0124419184. 

Always ready stok. In Shaa Allah, akak membantu yang termampu ya. 

Yang nak tambah income pon boleh jer, akak ajarkan yer. Untung sangat kalau korang join akak. 
Kalau ada yang terjatuh hati dengan tawaran akak ni, jom terus jer wasap akak. 

#MaharaniPerlis
#PremiumBeautifulPerlis



Tuesday, February 6, 2018

Apa Itu Premium Beautiful


Apa itu Premium Beautiful?



Premium Beautiful adalah pakaian dalam wanita yang direka khusus untuk pelangsingan dan kesihatan. Ianya terdiri daripada :


Long Bra or Short Bra
Waist Nipper
Long Girdle

Keistimewaan Utama Premium Beautiful Corset


Mempunyai teknologi FAR INFRARED RAYS (FIR) yang di sulam pada setiap bebenang premium beautiful. Jadi ianya lebih tahan lama dari FIR yang hanya dilekatkan pada fabrik korset biasa.
Satu - satunya korset yang mendapat pengiktirafan SUPERBRAND.
Superbrand hanya akan diperolehi oleh produk atau perkhidmatan yang sangat tinggi kualiti dan permintaannya.


Diiktiraf PAKAR TULANG DUNIA sebagai rawatan alternatif terbaik untuk sesiapa yang mempunyai masalah tulang seperti SLIP DISC dan BONGKOK.


ONE STOP CENTRE di mana ianya direka khas sebagai pakaian dalam yang memberi 30% kecantikan 70% kesihatan dan memberikan 100% keyakinan dan keselamatan kepada si pemakai.


Mampu dimiliki oleh semua orang yang bercita-cita untuk mempunyai bentuk badan yang kemas dan cantik.


Mempunyai jaminan BAIK PULIH seumur hidup iaitu selagi corset tersebut tidak hilang separuh kain ataupon hanya koyak sedikit, hook tercabut, tali putus, atau pon tetulang corset patah, ianya boleh dihantar service secara PERCUMA dan NO HIDDEN CHARGE.


Mempunyai kuasa regangan 360 darjah di mana bila pakai Premium Beautiful Corset ini, pergerakan kita takkan kaku macam robot atau kayu. Ini kerana, kuasa regangan yang ada masih selesa untuk buat pelbagai jenis pergerakan seperti solat, bersenam, berzumba dan sebagainya. Best kan.

Premium Beautiful buatan mana?

Made in MALAYSIA. Dikilangkan di Malaysia. Tetapi menggunakan teknologi dari tiga negara maju iaitu JEPUN, US dan GERMAN. Dengan adanya gabunagn hebat ini maka terhasillah premium beautiful corset yang amat selesa dipakai dan memberi kesan sihat dan cantik secara berterusan.

Ciri-ciri dan Fungsi Bahagian pada Premium Beautiful

1. LONG BRA


Long Bra Premium Beautiful sangat unik bilamana ianya direka khas sehingga membolehkan lemak badan kita di kunci dari beralih ke belakang.


Tali bra ini sangat tinggi kualitinya sebab pakai la bertahun lama pun, ianya takkan bergulung dan tali bra yang kenyal ini takkan meninggalkan kesan merah pada badan kita. Dan paling unik bila bra premium beautiful ini mampu membantu untuk mengurangkan masalah bebanan badan yang kerap mengundang masalah sakit belakang.


Untuk anda yang mempunyai masalah puting tenggelam yang menyukarkan proses penyususan bayi, anda digalakkan segera bertukar pada bra premium beautiful ni untuk pastikan puting payudara kembali teganga untuk memudahkan proses penyusuan bayi.


Untuk ibu hamil juga digalakkan memakai bra ini kerana sepanjang proses kehamilan ini, anda perlu membuat persediaan untuk meyambut kehadiran cahaya mata. FIR yg ada pada bra PB mampu membantu proses aliran susu berjalan lancar.


2. WAIST NIPPER (BENGKUNG)


Batang keluli memori (ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Tetulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan yang memberi keselesaan sepanjang hari.

Kesan pemaian kimono pada wanita jepun ini diaplikasikan ke atas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful ini. Anda TIDAK AKAN BONGKOK  sehingga ke tua jika amalkan pemaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP  dari badan.
Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan emmpercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.


Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai jugak untuk lelaki yang ada 'spare tyre'. Hehe..


Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang automatik menjadi ramping. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. Sehingga kini, belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus. Made in Japan, bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.


3. LONG GIRDLE (SELUAR)



Ni adalah rupa bentuk long girdle premium beautiful. Kalau diperhatikan, bentuk di hadapan girdle ini sangat menyerupai bentuk rahim wanita. Di mana peranan utama di bahagian depan long girdle ini adlaah untuk memastikan proses pengalihan lemak sekitar pinggang  dan belakang badan lebbih tertumpu di sini, dengan itu proses penguraian lemak sikit demi sikit akan disingkirkan secara semulajadi. Ini adalah hasil kerja dari FIR.


Selain peranannya untuk meningkatkan metabolisme badan yang semakin hari semakin berkurangan, girdle ini sangat membantu untuk menguat dan menyuburkan bahagian peranakan wanita.


Di bahagian belakang long girdle ini mempunyai bentuk LOVE  di bahagian punggong. Fungsinya untuk mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.


Sekiranya anda mempunyai masalah peha besar, pinggul lebar dan agak menggelebeh, anda boleh segera mendapatkan long girdle premium beautiful untuk membentukkan dan memejalkan kembali bahagian punggung dan pinggul yang mula kendur akibat proses kekurangan hormon.

CARA MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

1. LONG BRA
2. WAIST NIPPER


3. LONG GIRDLE


Cara Basuh Premium Beautiful

* Letakkan 1 penutup 'liquid wash' dalam baldi yang berisi air suam

* JANGAN  guna sabun atau pencuci lain selain dari pb wash (boleh dapatkan dari agent yang sah)

* Rendam HANYA 10 minit sahaja sambil gosok-gosok PB anda.

* Bilas dengan air bersih

* Gantung di tempat sesuai tanpa cahaya matahari (elok di dalam rumah)

*  PB cepat kering dan tak perlu risau jika dijemur di dalam rumah.

Mengapa hanya Boleh Dicuci Menggunakan PB Wash.


Jadi, bagi sesiapa yang berminat untuk 'mengejas' kedudukan lemak di badan, boleh untuk menghubungi akak di talian 012-4419184. Akak sedia membantu anda.

Boleh berdating kejap untuk kita sembang2.

Yang mana area Perlis, Alor Setar boleh terus wasaap akak yer.

Yang nak jana income sebagai agent pon boleh jer, kita jumpa, kita bincang2, dan akak ajar eh.

Jom join akak yer. 012-4419184. 

fb : Jamilah binti Ismail
ig : jamilah1388

Boleh la menjenguk fb dan instagram akak yer.. Sudi-sudikanlah yer. 💗




Tuesday, January 23, 2018

BIO VELOCITY SLEEP MATE @TILAM KUAT BVSM

APA ITU PELAPIK TILAM BIO VELOCITY SLEEP MATE? 

Pelapik Tilam Velocity Sleep Mate ini adalah sejenis pelapik tilam bertenaga dan direka khas untuk membanru menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan dan membantu proses terapi hanya dengan cara berbaring, peluk, alas, selimut atau hanya memandang ke arah pelapik tilam BVSM ini. 


BVSM merupakan pelapik tilam pertama di dunia dan di Malaysia menggunakan Teknologi Tulen CAHAYA MATAHARI PAGI ( DHUHA ) & GARAM LAUT DALAM. Tilam ini disuntik dan disemburkan garam dari laut dalam yang didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu Dhuha. Ini kerana hanya pada waktu dhuha sahaja ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk menyelesaikan pelbagai penyakit termasuk sakit - sakit mistik. 


Ianya adalah hasil kajian selama 20 Tahun dari RUSIATeknologi dari KOREA, FABRIK Berkualiti dari GERMAN dan dijahit di MALAYSIA. 

Ciri ciri Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate : 
- Ianya ringan dan bersaiz Queen
- Tidak menggunakan charge/bateri/plug elektrik
- Boleh dibuat selimut, alas cadar, atau dilipat kecil menjadi bantal
- Mudah dibawa kemana sahaja ( mudah utk travel )

Bagaimana Pelapik Tilam BVSM Berfungsi ? 


Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate akan mengeluarkan gelombang dari garam buluh yang telah disuntik. Apabila aura kita lemah, negatif value mudah untuk masuk ke otak, ke hati kita yang mengakibatkan badan letih, lesu, tak berdaya dan beremosi. 
BVSM membantu menyeimbangkan kembali hormon dalam badan. 

Bagaimana BVSM mampu merawat penyakit dari hujung rambut sehingga hujung kaki


* Gelombang yang terhasil dari garam buluh akan mencari molekul air dalam badan. Molekul air sentiasa bergetar dan akan menghasilkan lebihan tenaga dari gelombang tersebut mengakibatkan molekul air akan bergetar lebih jauh dengan kadar frekuensi yang lebih laju. 
* Akibat dari getaran molekul air yang laju menyebabkan molekul air terputus dan membebaskan OKSIGEN dan TENAGA HABA dalam salur darah ( punca berpeluh dan haus semasa tidur dengan BVSM ) 
* Apabila terasa panas akibat PEMBEBASAN HABA dalam salur darah, proses DETOX bermula. Saluran darah akan bersih san berjalan lancar kerana semua kolestrol telah pun mula terlerai. 
* Metabolisma semakin meningkat kerana sel yang semakin aktif membiak bersama dengan kadar pembebasan oksigen yang tinggi ( RENEWAL ) 
* Hormon akan seimbang dengan izin ALLAH semua penyakit akan hilang kerana tiada lagi saluran darah yang tersumbat. 


Siapa Perlu Tidur Dengan BVSM ini? 


Pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate sangat sesuai untuk semua golongan dan kegunaan seisi keluarga. Teknologi mesra alam sangat sesuai dari bayi baru lahir hingga ke usia emas layak menggunakannya. Ianya juga merupakan rawatan alternatif untuk demam kuning bayi yang baru dilahirkan kerana "dhuha', yang ada pada pelapik tilam ini. 


InsyaAllah, dengan izin Allah serta doa dan keyakinan tinggi, banyak penyakit telah berjaya dirawat seperti : -
- Gout 
- Darah Tinggi
- Tekanan Darah Rendah
- Kencing Manis 
- Senggugut
- Masalah Jerawat
- Sembelit 
- Resdung 
- Slipdisc, Clebral Palsy (CP)
- Migrain tahap Kronik 
- Asma dan Lelah 
- Bisa bisa Tulang, Lenguh badan 
- Susah tidur malam (Imsomnia) 
- Baby Kuning (Jaundice ) 
- Hilangkan stress ( Pesakit Kanser ) 
- Strok, Minor Strok, Major Strok 
- Sakit Sendi, Sakit Saraf
- Sakit urat, sakit pinggang, sakit lutut
- Kaki dan tangan kebas, kolestrol tinggi, sakit tegang leher
- Ibu berpantang boleh menambahkan tenaga dan penyembuhan 
- Memberikan tenaga dan berikan tidur yang berkualiti walau hanya 2 jam sahaja tidur dengan BVSM. Lebih segar dan bersemangat. 


BVSM boleh merawat gangguan mistik ? 
BOLEH, In Shaa Allah. 

Gelombang garam buluh ini bertindak sangat EFEKTIF menghalau gangguan mistik dengan izinNya. Tenaga gelombang garam buluh ni tajam dan dahsyat untuk halau semua jin dan syaitan. ( Sebelum tidur di atas BVSM berdoa dulu kepada ALLAH supaya BVSM dapat membantu menjauhkan benda - benda mistik)

Selain dari itu, dengan ber "BVSM" anda akan lebih : 
* awet muda, cantik dan sihat
* tenang dan berfikiran positif 
* lebih TEGANG ?? 
* nikmat malam pertama kembali semula..
       OMGGGGG!!! mEMANG KENA PAKAI NIHH 


Harga Pelapik Tilam BVSM adalah rm 1,488. Nak lagi Murah dan jimat? 

Boleh pm/wasap/call  ke 012 4419184. 

COD sekitar Perlis dan Alor Setar.Tapi jangan risau, untuk pos pon boleh jer tau. 
ADA HADIAH istimewa jugak tau untuk yang berminat nak 'meminang'  PELAPIK TILAM BVSM ni. 


Akak share sikit yer antara masalah yang dapat diselesaikan dengan PELAPIK TILAM BIO VELOCITY SLEEP MATE ini yer. 







Okey, bagi yang berminat nak mencuba untuk selesaikan masalh penyakit dalaman badan, boleh lah cuba PELAPIK TILAM BIO VELOCITY SLEEP MATE ni. 

In Shaa Allah, semuanya di atas kuasa Allah S.W.T. Kita hanya berikhitiar untuk mencari kesembuhan, Dialah Yang Maha Penyembuh. In Shaa Allah. 

Boleh jer roger akak tau. Boleh pm 012 441 9184
Boleh wasap atau call 012 441 9184. 



Tuesday, January 16, 2018


Selamat tengah hari uals. Harini besday hasben tercinta akak tau. 17.01.2018. Alhamdulillah. Heppy besday encik suami terchinta. love u ssooo muchh tau. 



Sempena besday usben akak, akak nak share satu kelebihan pasal Min Kaffe tau. 
Sambil minum, sambil jana income. 
Duduk2, Klik2, boleh masuk duit.
Best ker?? Mestilah best kan.. hehehe..

Nak tak?? 
Untung runcit 100% milik sendiri
ada bonus setiap bulan.

Akak nak bagitau, 
MIN KAFFE memang banyak permintaan
dah taraf International pon uals.
Stok sentiasa jer habis. 
Berebut jer orang nak cari Min Kaffe nih. 

Maslah seperti gastrik, migrain, kencing manis, Darah tinggi?? 
Semua boleh diselesaikan dengan amalkan Min Kaffe ni jer. 
In Shaa Allah.

Selain untuk sembuhkan segala macam penyakit tu, kopi viral ni jugak membantu untuk menguruskan badan tau uals. 
Minum jer satu sachet waktu sarapan, memang tak akan lapar sampai tengah hari. Sebab apa yer? 
Min Kaffe ni mengenyangkan. Memang best sangat. 
Akak memang tak tinggal lah minkaffe ni setiap pagi. 

Aroma Min Kaffe ni bila kita bancuh, memang terbaik. Bau kopinya dah tenang, apatah 
lagi bila minum kan. 

Jom akak share masalah yg dapat diselesaikan dengan min kaffe nih : 

* Masalah migrain
* Membuang toksin berlebihan
* Memberika rasa kenyang yang berpanjangan
* Masalah imsonia/mengantuk
* Maslah buasir 
* Masalah sakit pinggang, darah tinggi, kencing manis
* Masalah tekana darah rendah 
* Menstabilkan tekanan darah 
* Masalah badan berbau 
 
Memang untung sangat kalau jadi agent tau. Sebabnya senang senang jer dah boleh dapat untung runcit sehingga 4 hingga 5 angka sebulan. Kalau dah secartoon MIN KAFFE dah boleh capai RM1**. Kalau secartoon?? Memang lagi banyak lah kan. 

Peluang perniagaan pon terbuka ja terutama untuk surirumah, pelajar, kakitangan kerajaan dan swasta. Yang mana berminat tu boleh akak ajarkan, just guna "soc med" ja, dah boleh buat income kan. Best kan uals.

Yang mana berminat tu, meh caling caling akak, kita jumpa okey. Boleh jer mesej akak. 0124419184. 

fb akak : Jamilah Binti Ismail
ig akak : jamilah1388

#agentminkaffePerlis.. 



Tuesday, January 2, 2018

HERBA MAHARANI SELEPAS BERSALIN & KEGUGURAN 

Assalamualaikum sahabat pembaca sekalian. Selamat tahun baru 2018. Harapnya taun baru nih dapat memberi seribu kejayaan buat kita semua okey. InshaAllah. 
Akak ada jer nih, tengah nak upkan semula blog akak yg dah lama bersarang nih. 

Anak akak yang sulong pon dah darjah 1 taun ni, yang kedua dah masuk Pasti 4 tahun. And yg bongsu baru 8 bulan. Alhamdulillah atas nikmat kurniaan Allah ni.
Hihihi..
Okeylah, akak sebenarnya bukan nak jenamakan semula jer tau, akak nak sangat berkongsi kebaikan dari setiap produk2 yang akak guna. Banyak sangat kebaikannya. 

Okeylah, 1st sekali akak nak ceritakan tentang HERBA MAHARANI. Mesti korang penah dengar kan. Herba maharani ni memang baikkk sangat untuk kesihatan dalaman dan luaran buat wanita2 di luar sana. Yelah kan, semakin usia meningkat, semakin banyak yg perlu kita jaga kan. Tambah2 pulak sekarang nih, macam2 penyakit ada. So, better kita cegah sebelum terlambat kan. 

Kat sini akak nak share tentang kebaikan Herba Maharani ni. Antaranya : 
 #Sesuai untuk membantu untuk hamil
#Sesuai untu cyst & fibroid
#Membantu selesaikan masalah keputihan
#Membantu untuk lancarkan semula aliran period
#Membantu lancarkan darah nifas
#Membantu untuk hilangkan senggugut
#Membantu kekalkan keremajaan kulit dan AWET MUDA

Diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia 
MAL 200144197

Disahkan HALAL oleh Pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan islam luar negra yang diiktiraf oleh JAKIM.

Sekotak RM 98 jer. Tapi hasil ?? Memang Berbaloi Sangat. 

Nak cuba ? Whatssap 0124419184.

Jom layan testimoni akak Suzana yang keguguran ni yer. 

Sebenarnya masa lepas KEGUGURAN, tu kak zana terus makan Herba Maharani ni. Setiap hari kak zana makan 15 biji sebelum sarapan dengan air suam. Habiskan sekotak dan tunggu sampai period berikutnya datang. Lepas tu baru la boleh PLAN dengan suami. 

Akak memang rekemen sangat untuk awak yang tengah cari Jamu untuk berpantang  KEGUGURAN untuk makan Herba Maharani ni. 

Antara kesan bila makan Herba Maharani ketika berpantang:-

- Cuci rahim
- Lancarkan darah nifas 
- Pulihkan luka-luka pada rahim
- Megetatkan rahim
- Bagi tenaga
- Meningkatkan kesuburan dan risiko untuk hamil lagi sangat tinggi



Wah, seronok kan. Badan ringan, peranakan tak sakit, badan bersemangat dan bertenaga. Uols yang nakkan kesan berganda dengan hanya consume 1 produk mesti dapatkan sekotak herba maharani ni tau!!!

HARGA SEKOTAK HERBA MAHARANI 
RM98 JER !!

Murah dan mampu milik sangat kan

Whatapps cepat-cepat untuk harga murah ni
012-4419184
Pink Spinning Heart Within A Heart